Julglögg

Julglögg
Foto: TV4

Är du riktigt händig kan du lägga ett galler över kastrullen med en bit toppsocker och bränna av med brännvin så att sockret karamelliseras och smälter ner i vinet. Det kallas att glödga, och det är därifrån glöggen fått sitt namn.

26 januari 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 1 flaska enkelt rödvin
  • 8 skalade kardemummor
  • 8 kryddnejlikor
  • 2 bitar kanel
  • 1 pomeransskal
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl russin
  • 1 dl skållad sötmandel
  • 1 dl brännvin

Gör så här

  1. Lägg kryddorna i en kastrull och häll över rödvinet. Låt stå och dra i ca 4 timmar.
  2. Tillsätt sockret, russin och mandlar och hetta upp glöggen, men låt den inte koka.
  3. Avsluta med att spetsa glöggen med brännvin.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept