Julglögg

Julglögg
Foto: TV4

Är du riktigt händig kan du lägga ett galler över kastrullen med en bit toppsocker och bränna av med brännvin så att sockret karamelliseras och smälter ner i vinet. Det kallas att glödga, och det är därifrån glöggen fått sitt namn.

26 januari 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 1 flaska enkelt rödvin
  • 8 skalade kardemummor
  • 8 kryddnejlikor
  • 2 bitar kanel
  • 1 pomeransskal
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl russin
  • 1 dl skållad sötmandel
  • 1 dl brännvin

Gör så här

  1. Lägg kryddorna i en kastrull och häll över rödvinet. Låt stå och dra i ca 4 timmar.
  2. Tillsätt sockret, russin och mandlar och hetta upp glöggen, men låt den inte koka.
  3. Avsluta med att spetsa glöggen med brännvin.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept