Julbulle

Julbulle
Foto: TV4

Du behöver

  • 100 g margarin, smält
  • 3 dl mjölk
  • ca 40 g jäst
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stött kardemumma
  • ca 11 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • nötmassa från burk
  • 1 ägg till pensling
  • flagad mandel
  • florsocker
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Värm margarin och mjölk, rör ut jästen i den ljumna vätskan.
  2. Arbeta in resten av ingredienserna, sist mjöl, till en smidig deg. Jäs 30 minuter.
  3. Knåda degen på mjölat underlag. Dela degen i tre bitar.
  4. Rulla två till längder cirka 50 cm, sno dem om varandra, forma en ring och lägg på plåt med bakpapper.
  5. Kavla en rund bulle av den sista biten och lägg i mitten. Jäs 20 minuter.
  6. Gör några hål i mittbiten och peta ner nötmassa. Pensla med ägg, strö på mandelflis och grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna på galler, sikta florsocker över när den kallnat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept