Varmrökt korv med citron och salvia

2-4 h
4 - 6
Citronkorv
Foto: tv4

Gör som Ernst och gör din egen korv. Denna har smak av citron och salvia. Du behöver en spritspåse, ett korvhorn, steksnöre samt vänta ett dygn för att göra korven

12 december 2013
Visa mer
2-4 h
4 - 6

Du behöver

  • 900 g vildsvinsfärs eller vanlig fläskfärs
  • 20 g späck
  • 1 msk salt
  • 2 g vitpeppar
  • 2 msk salvia, fint hackad
  • 3 skivor formbröd
  • 2 dl mjölk
  • 1 citron, saft och skal
  • krokfjälster (korvskinn)
  • 2 dl grovsalt

Gör så här

  1. Blötlägg krokfjälstren 1 dygn innan.
  2. Skölj dem i vatten.
  3. Dela formbrödet i bitar och lägg dem i mjölken.
  4. Blanda färs, bröd, späck, salt, vitpeppar och salvia i en skål.
  5. Riv försiktigt det gula på citronen och krama ur saften ur densamma ner i färsblandningen. Blanda väl.
  6. Trä upp fjälstret på korvhornet och för ner det i en spritspåse. Fyll spritspåsen med korvsmeten och pressa ut i fjälstret.
  7. Knyt ihop lagom stora korvar efter tycke och lägg i skål med grovsalt.
  8. Innan rökning skölj av korven i vatten.
  9. Varmrök korven med äppelsmak på röken tills korven har fått en innertemperatur på 70 grader. Vänd korven under tillagning och se till att det är en jämn glöd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept