Syltade paradisäpplen

koket.se
Syltade paradisäpplen
Foto: Monica Karlstein/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Syltade paradisäpplen

7 ingredienser

Paradisäpplen är egentligen ett prydnadsträd som blommar vackert på våren. Om man inte vill lämna kvar dem så kan man sylta in dem. Ernst syltar in sina paradisäpplen i en lag med kanel, muskot, konjak och senap.

Kan förvaras i rumstemperatur.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

  • 1 kg paradisäpplen
  • ev 6 msk cognac

Lag

  • 800 g strösocker
  • 7 dl ättiksprit 12 %
  • 2 kanelstänger
  • 5 muskotblommor
  • 1 tsk senapsfrö

Gör så här

  1. Skrubba och skölj äpplena rena och dra bort kvisten. Häll ner dem i kokande vatten en stund, då försvinner den beska smaken.

Lagen

  1. Koka ihop lagen. Sila bort vattnet från äpplena och häll sedan ner dem i lagen. Låt stå i ca 3 minuter. Ta upp äpplena och lägg ner dem i en syltburk, viktigt att burken är helt ren på insidan och tätt försluten. Fyll sedan upp burken med lagen.
  2. Om man vill kan man slå på 6 msk konjak på toppen.