Saffransglaserade revbensspjäll

70 min
4
Saffransglaserade revbensspjäll
Foto: tv4

Revbensspjäll är för många ett måste på julbordet. Ernst delar här med sig av sitt jättegoda recept med saffran.

12 december 2013
Visa mer
70 min
4

Du behöver

  • 1 kg tjockt skuret revbensspjäll
  • 1 liter vatten
  • 2 schalottenlökar
  • 2 morötter
  • 1 kalvbuljong

Marinad

  • 1 paket saffran
  • 1 tsk timjan
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 2 tsk senap
  • 0,5 dl honung
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Förkoka spjällen i aromatiskt vatten i ca 45 min med schalottenlök, morötter och kalvbuljong.
  2. Lägg spjällen i en ugnsfast form.
  3. Blanda resten av ingredienserna till marinaden och pensla/gnid in spjällen med den.

  4. Ställ i ugn, 175 grader i ca 15 min eller till spjällen fått fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept