Rostad mjuk pepparkaka med ädelost

koket.se
Rostad mjuk pepparkaka med ädelost
Foto: Monica Karlstein/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Rostad mjuk pepparkaka med ädelost

9 ingredienser

15 min

Pepparkaka och ädelost tas till en ny nivå med dessa ljuvliga snittar. Mjuk pepparkaka som rostas toppas med ädelost och apelsinglaze.

Här finns ett gott recept på mjuk pepparkaka att använda till snittarna.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

  • mjuk pepparkaka
  • ädelost
  • 1-2 dl honung
  • 1-2 msk olivolja
  • några kvistar färsk rosmarin
  • apelsinskal, finhackat
  • smör eller olivolja, att steka i

Garnering

  • apelsinskal
  • rosmarinkvist

Gör så här

  1. Skär centimetertjocka skivor av pepparkakan och rosta dem i en stekpanna i olivolja eller smör.
  2. Koka ihop honung, olivolja, rosmarin och finhackat apelsinskal.
  3. Servera pepparkakan med en bit mögelost på och slå glazen ovanpå osten. Garnera med rosmarin och apelsinskal.