Risgrynspudding

Risgrynspudding
Foto: Monica Karlstein/TV4

Du behöver

  • 3 dl risgrynsgröt
  • 2 citroner, rivet skal från
  • 7 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • frysta hallon, till garnering

Fruktkompott

  • 2 påsar torkade aprikoser
  • 1 påse fikon
  • 2 påsar katrinplommon
  • 2 dl rörsocker
  • apelsinskal, efter smak
  • potatismjöl

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen.
  2. Blanda gröten med det rivna citronskalet.
  3. Vispa grädden. Vänd ner grädden i gröten.
  4. Häll i citronsaft i lite hett vatten, stoppa sedan ner gelatinbladen. När de löst upp sig blandas de ner i gröten.
  5. Häll ner gröten i en form med löstagbar kant. Låt stå svalt.
  6. Fruktkompott
    Skiva fikon och plommon.
  7. Blanda ihop fikon, plommon, hela aprikoser, apelsinskal, vatten och socker i en kastrull.
  8. Koka upp såsen.
  9. Blanda lite potatismjöl i vatten och red såsen. Låt sedan stå och kallna.
  10. Servering
    När puddingen stelnat – vänd upp på ett fat och dekorera med hallon. Servera med bärkompott.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept