Risgrynspudding

koket.se
Risgrynspudding
Foto: Monica Karlstein/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Risgrynspudding

11 ingredienser

Enkel risgrynspudding med citron gjord på färdig risgrynsgröt. Servera men en julig bärkompott på aprikos, fikon och katrinplommon.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

  • 3 dl risgrynsgröt
  • 2 citroner, rivet skal från
  • 7 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • frysta hallon, till garnering

Fruktkompott

  • 2 förp torkade aprikoser (påsar)
  • 1 förp fikon (påse)
  • 2 förp katrinplommon (påsar)
  • 2 dl rörsocker
  • apelsinskal (efter smak)
  • potatismjöl

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen.
  2. Blanda gröten med det rivna citronskalet.
  3. Vispa grädden. Vänd ner grädden i gröten.
  4. Häll i citronsaft i lite hett vatten, stoppa sedan ner gelatinbladen. När de löst upp sig blandas de ner i gröten.
  5. Häll ner gröten i en form med löstagbar kant. Låt stå svalt.

Fruktkompott

  1. Skiva fikon och plommon.
  2. Blanda ihop fikon, plommon, hela aprikoser, apelsinskal, vatten och socker i en kastrull.
  3. Koka upp såsen.
  4. Blanda lite potatismjöl i vatten och red såsen. Låt sedan stå och kallna.

Servering

  1. När puddingen stelnat – vänd upp på ett fat och dekorera med hallon. Servera med bärkompott.