Marsipanravioli med nougatfyllning

koket.se
Marsipanravioli med nougatfyllning
Foto: Monica Karlstein/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Marsipanravioli med nougatfyllning

5 ingredienser

ca 20 m

Ernsts klassiska julgodis är en kombination av marsipan och nougat, här med en rolig presentation.

Tips: Valnötterna kan bytas ut mot till exempel pistagenötter. Dekorering av dem kan också göras genom att pudra kakao genom pappersschabloner.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

  • marsipan
  • florsocker
  • valnötter
  • mjuk nougat
  • blockchoklad, till garnering

Gör så här

  1. Kavla ut marsipanen till två stora plattor. Använd florsocker istället för mjöl, så att marsipanen inte fastnar.
  2. Placera ut bitar av nougat på ena marsipanplattan. Stoppa sedan ner en valnöt i nougaten.
  3. Lägg den andra marsipanplattan ovanpå och tryck till lite försiktigt mellan nougatbitarna så att marsipanplattorna får kontakt med varandra.
  4. Dekorera genom att ringla smält choklad på plattan. Skär ut raviolin med en sporre eller en kniv.