Lerpottasill med matjes

Lerpottasill med matjes
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Lerpottasill med matjes

5 ingredienser

Varm fiskrätt som är ett alternativ till Janssons frestelse. Matjessillen är god som den är, men när man värmer den blir den rent gudomlig. Rätten kan med fördel ätas vid julgranen, men funkar också strålande i syrenbersån med färskpotatis.

Servera gärna med västerbottenost och knäckebröd.

Ingredienser

  • 10 ägg, kokta
  • 2 burkar matjessill, à 200g
  • 2 krukor dill
  • 1 rödlök, finhackad
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Varva hackat ägg, matjessill, dill och rödlök i en ugnsform.
  2. Hyvla kallt smör med osthyvel och lägg överst på sillblandningen.
  3. Värm i ugnen 10 minuter, 175 grader.