Julskinka med äpple och rosmarin

Julskinka med äpple och rosmarin
Foto: Monica Karlstein/TV4

Ernst spännande variant på den klassiska julskinkan. Griljeras med kavring, äpple och rosmarin.

18 december 2014
Visa mer

Du behöver

  • 1 färdigkokt skinka (3 kg)
  • 1,5 dl muscovadosocker
  • 2 ägg
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 2 dl senap, söt och grov
  • 2 dl ströbröd (av t ex kavring)
  • 3 Ingrid Marie-äpplen, skurna i tunna skivor

Gör så här

  1. Rosta kavring i små tärningar i ugnen i 10-12 min på 175 grader. Mixa sedan i en matberedare till ett ströbröd.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Blanda muscovadosocker, ägg, senap, rosmarin och ströbröd i en bunke.
  4. Lägg skinkan i en ugnssäker form. Bred ut griljeringen på skinkan. Placera sedan ut äppelskivorna ovanpå griljeringen.
  5. Grädda skinkan i ugnen tills den fått din färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept