Julknäcke à la Ernst

30 min
Julknäcke à la Ernst
Foto: TV4
Jul

Ett gott och knaprigt knäckebröd som går snabbt att tillaga till julfesten.

19 december 2012
Visa mer
30 min

Du behöver

  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl linfrön, hela
  • 0,5 dl valnötter, hackade
  • 0,5 tsk hjorthornssalt
  • 1 msk mörk sirap
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl vita sesamfrön, orostade
  • flingsalt efter tycke och smak

Gör så här

  1. Blanda alla de torra ingredienserna (rågmjöl, vetemjöl, linfrön, valnötter och hjorthornssalt) i en bunke. 
  2. Häll sedan i sirapen och vattnet och blanda ordentligt. Strö ut vetemjöl på bakbordet och dela degen i fyra. 
  3. Tryck ut degen med händerna först och kavla den sedan tills den är riktigt tunn. Strö flingsalt och sesamfrön över degen och kavla in dessa i degen.
  4. Lägg ett bakplåtspapper på bakplåten. Rulla upp den tunna degen på kaveln och rulla ut den på bakplåtspappret. Ställ in den i ugnen på 200 grader i cirka 5-10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept