Inlagd lax, Ernsts recept

1,5 h
Inlagd lax, Ernsts recept
Foto: TV4
1,5 h

Du behöver

  • 500 g benfri laxfilé
  • 0,5 dl salt

Lag

  • 1 del ättika
  • 2 delar socker
  • 3 delar vatten

Kryddning

  • 1 rödlök
  • 7 stjärnanis
  • 1 tsk hel kryddpeppar
  • 1 tsk mörka senapsfrön
  • 2 lagerblad

Gör så här

  1. Låt laxen ligga skuren i bitar i en påse tillsammans med saltet minst en timme innan den läggs in.
  2. Koka upp ättikslagen och låt svalna.
  3. Häll ner laxen i en bunke med vatten så att allt överflödigt salt försvinner. Ta upp laxen ur vattnet och lägg i t ex en ugnsform eller en bunke. Häll lagen över laxen.
  4. Finhacka löken och tillsätt till laxen. Strö sedan över kryddorna.
  5. Häll över allt i en glasburk och låt stå och dra till sig.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept