Ernsts julchutney

Ernsts julchutney
Foto: Monica Karlstein/TV4

Ernsts juliga chutney med äpplen, russin, kanel och lök är ett gott komplement på julbordet. Äppelchutney passar bra på en smörgås tillsammans med julskinka.

4 december 2014
Visa mer

Du behöver

  • 6 medelstora Ingrid Marie-äpplen
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade eller pressade
  • 1,2 dl russin eller korinter
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk kanel
  • 2 små lagerblad
  • 1 dl vit balsamico
  • 3 dl råsocker
  • 2 tsk curry
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 nypa salt

Gör så här

  1. Skala, skär ur kärnhus och hacka upp äpplena i små bitar.
  2. Stek lök och vitlök lätt.
  3. Blanda ner äpplena och koka lätt tillsammans med russin och ca 2 dl vatten.
  4. Blanda i socker, balsamico, lagerblad, ingefära, kanel och curry. Avsluta med en nypa salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept