Ernsts goda brunkål

Ernsts goda brunkål
Foto: Monica Karlstein/TV4

Jättegod brunkål gjord på vitkål, glögg, kalvbuljong och farinsocker. Perfekt tillbehör på julbordet.

Tips: Har du skinkspad kvar av skinkan så kan det hällas över kålen istället för buljong. Men tänk på att inte ta det feta av spadet, då får du en fet och kladdig kål.

18 december 2014
Visa mer
1 h

Du behöver

  • 2 kg vitkål
  • 4 dl kalvbuljong
  • 3 msk brun farin
  • 3 tsk ingefära
  • salt
  • vitpeppar
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk buljongfett eller smält smör
  • 1 gul lök
  • 2 dl glögg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela kålhuvudet i 4 delar. Skiva sedan upp i 3-4 mm tjocka strimlor.
  3. Lägg all kål i en ugnssäkerform tillsammans med hackad lök.
  4. Häll över glöggen och buljongen.
  5. Sätt in formen i ugnen ca 40 min.
  6. Ta ut formen och rör om.
  7. Strö över farinsocker, vinäger och färskriven ingefära. Strö också över lite salt och vitpeppar.
  8. Ringla över buljongfettet.
  9. Sätt in i ugnen igen i 10-15 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept