Omelett till mellis

Omelett
Foto: Fabian Björnstierna
Josefine Haamer von Hofsten
Josefine Haamer von Hofsten

Omelett till mellis

Av: Josefine Haamer von Hofsten

Från: Josses mellisbok

5 ingredienser

Det är lätt och gott att göra omelett och så går det att variera i det oändliga. Det är egentligen bara att pilla i det du gillar, exempelvis skinka, salami, champinjoner, ost, tomat eller mozzarella.

Ta fram
- Skål
- Visp
- Kniv
- Stekpanna

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 tsk olivolja
  • 0,5 krm salt
  • peppar, grovmalen

Gör så här

  1. Knäck äggen i en skål och häll i mjölken.
  2. Hacka eller riv det du vill ha i.
  3. Vispa runt ägg, mjölk, din favoritingrediens, salt och peppar.
  4. Sätt på plattan och stek äggblandningen i stekpannan på mellanhög värme.
  5. När äggen inte är rinniga längre är omeletten färdig.