Josses kyckling med rotfrukter och timjan

Josses kyckling med rotfrukter och timjan
Foto: Josefin Haamer von Hofsten
Från Nyhetsmorgon

En massa härliga rotfrukter i ugnen med kyckling ovanpå. Serveras med Hugos aioli, för den som vill ha.

29 september 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 700 g kycklinginnanlår
  • 8 st potatisar
  • 6 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • Lök, olika sorter som röd/schalotten/gul (mängd beroende på hur mycket ni gillar lök)
  • cocktailtomater
  • färsk timjan
  • olivolja
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Marinad

  • 2 msk kikkoman, soja
  • 0,5 st vitlök, solo
  • 2 msk olivolja
  • Lite lime

Hugos aioli

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • färsk basilika
  • 0,5 st vitlök, solo
  • Lite chiliflingor
  • Lite limesaft
  • En dutt curry
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Kyckling
    Tina kycklinginnanlåren.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Marinad
    Blanda alla ingredienser till marinaden.
  4. Lägg kycklingen i den lätta marinaden. Medan det gottar till sig skalar du rotfrukterna.
  5. Rotfrukter
    Hacka alla rotfrukter i inte alltför stora bitar likaså löken. Ju större bitar ju längre tid i ugnen och vice versa.
  6. Ta ett bakplåtspapper och lägg på en ugnsplåt.
  7. Fördela ut rotfrukterna jämnt över plåten.
  8. Lägg på den lätt marinerade kycklingen och cocktailtomaterna.
  9. Klipp på färsk timjan och ringla över olivolja och salta lite lätt.
  10. In med hela härligheten i ugnen ganska högt upp.
  11. Maten är färdig efter ca 30 minuter om du inte delat potatisen i alltför stora bitar!
  12. Aioli
    Hacka vitlöken och basilikan.
  13. Blanda med crème fraiche och majonnäs, smaka av med kryddorna.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept