Josses kyckling med rotfrukter och timjan

Josses kyckling med rotfrukter och timjan
Foto: Josefin Haamer von Hofsten
Josefine Haamer von Hofsten
Josefine Haamer von Hofsten

Josses kyckling med rotfrukter och timjan

23 ingredienser

En massa härliga rotfrukter i ugnen med kyckling ovanpå. Serveras med Hugos aioli, för den som vill ha.

Ingredienser

portioner
  • 700 g kycklinginnanlår
  • 8 potatisar
  • 6 morötter
  • 2 palsternackor
  • gul lök, olika sorter som röd/schalotten/gul (mängd beroende på hur mycket ni gillar lök)
  • körsbärstomater
  • färsk timjan
  • olivolja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

marinad

  • 2 msk japansk soja
  • 0,5 vitlök, solo
  • 2 msk olivolja
  • limefrukt

Hugos aioli

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • färsk basilika
  • 0,5 vitlök, solo
  • chiliflakes
  • limesaft
  • En dutt curry
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

Kyckling

  1. Tina kycklinginnanlåren.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.

Marinad

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden.
  2. Lägg kycklingen i den lätta marinaden. Medan det gottar till sig skalar du rotfrukterna.

Rotfrukter

  1. Hacka alla rotfrukter i inte alltför stora bitar likaså löken. Ju större bitar ju längre tid i ugnen och vice versa.
  2. Ta ett bakplåtspapper och lägg på en ugnsplåt.
  3. Fördela ut rotfrukterna jämnt över plåten.
  4. Lägg på den lätt marinerade kycklingen och cocktailtomaterna.
  5. Klipp på färsk timjan och ringla över olivolja och salta lite lätt.
  6. In med hela härligheten i ugnen ganska högt upp.
  7. Maten är färdig efter ca 30 minuter om du inte delat potatisen i alltför stora bitar!

Aioli

  1. Hacka vitlöken och basilikan.
  2. Blanda med crème fraiche och majonnäs, smaka av med kryddorna.