Hemgjord pesto, tomatsås och pizza

Gör din egen pizza, duka upp olika pålägg och låta alla får välja vad de vill ha på.

Här hittar du Josefines recept på

Röd och grön pesto

.

30 september 2010
4

Du behöver

Pizzadeg

  • 2,5 dl ljummet vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 pkt jäst
  • 8,5 dl dinkelmjöl, siktat
  • 1 tsk salt

Pettsons tomatsås

  • 2 st gula lökar
  • 1 st solo vitlök
  • 1 dl rotselleri, grovt riven
  • 1 dl morot, grovt riven
  • 30 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk basilika, torkad
  • 1 msk oregano, torkad
  • 1 burk konserverade hela tomater, 400 g
  • 1 pkt passerade tomater, 500 g
  • 1 dl vatten
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk honung
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Tomatsås
    Hacka löken, riv morot, vitlök och rotselleri grovt.
  2. Fräs på i smöret och oljan.
  3. Häll i kryddorna.
  4. När det börjar dofta himmelskt, häll på tomaterna, vattnet och tomatpurén.
  5. Låt såsen puttra i ca 30 minuter medan pizzadegen jäser. Glöm inte att röra om då och då.
  6. Ha i honungen och smaka av med salt.
  7. Mixa såsen till slät konsistens.
  8. Pizzadeg
    Blanda jästen, ljummet vatten och rapsolja i en hushållsmaskin.
  9. Häll i mjölet lite allt eftersom och till sist saltet.
  10. Låt degblandaren gå i ca 5-7 minuter.
  11. Låt degen jäsa till dubbel så stor storlek, ca 30 minuter.
  12. Dela degen i två bitar och kavla ut varje del på ett bakplåtspapper, lägg på en plåt.
  13. Sätt ugnen på 250 grader.
  14. Fyll pizzan med valfria pålägg.
  15. In i ugnen ca 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept