Tacosallad

30 min
2
Tacosallad
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Taco i salladsformat. Krispigt, hett, salt och sötsyrligt i en och samma tugga. Allt är raw och veganskt! Tacofärsen är gjord på pekannötter.

Variera pekannötterna i tacofärsen med valnötter eller paranötter.
Receptet på citrondressing hittar du

här


Receptet på cashewdipp hittar du

här


20 juli 2014
Visa mer
30 min
2

Du behöver

Sallad

  • 100 g grönkål eller 1 romansalladshuvud, väl sköljt och strimlat
  • 2 mogna avokador, skalade, urkärnade och tärnade
  • 1,5 msk pressad citron

Tacofärs

  • 2 dl pekannötter
  • 1 msk tamari
  • 0,5 tsk kallpressad olivolja, mild
  • 0,5 tsk lökpulver
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk paprikapulver, gärna rökt
  • 1 nypa cayenne

Tomat- och majssalsa

  • 10 körsbärstomater, halverade
  • 0,5 liten rödlök, skalad och finhackad
  • 1 dl majskorn
  • 2 msk citrondressing (recept hittar du länkat i textrutan ovan)
  • 1 liten nypa havssalt

Servering

  • 0,5 kruka koriander, hackad
  • 1 dl cashewdipp (se länkat recept i textrutan ovan)
  • lite kallpressad olivolja
  • 1 nypa paprikapulver, gärna rökt

Gör så här

  1. Sallad
    Massera grönkålen med 0,5 msk citronjuice. Vänd runt alla ingredienser varsamt i en bunke.
  2. Färs
    Kör allt i en matberedare med pulsknappen till ett grovt kross.
  3. Salsa
    Vänd runt alla ingredienser varsamt i en separat bunke.
  4. Servering
    Varva grönkål och avokado med tacofärs på en tallrik. Avsluta med tomat- och majssalsa
    samt koriander.
  5. Servera med cashewdipp toppad med olivolja och paprikapulver.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept