Citron- och ingefärsgranola

Från Nyhetsmorgon

Lyxig granola, rostad müsli med citrn och ingefära.

En enklare variant av granola för du genom att mixa groddat bovete med frukt eller bär och kryddor. Bred ut smeten och torka i torkugn eller vanlig ugn.

29 april 2014
Visa mer

Du behöver

  • 0,75 dl honung eller dadelpuré
  • 2 små citroner, rivet skal och juice
  • 1 msk malen ingefära
  • 0,5 msk spirulina
  • 0,5 msk gräsjuicepulver
  • 1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
  • en liten nypa havssalt
  • 8 dl helt bovete, groddat
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl sultanrussin, grovt hackade

Gör så här

  1. Värm ugnen till 50 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Blanda honung eller dadelpuré, citronskal, citronjuice, ingefära, spirulina, gräsjuicepulver, vanilj och salt slätt.
  3. Kör bovete, solroskärnor, pumpakärnor och sesamfrön i en matberedare med pulsknappen. Lägg över i en bunke, tillsätt russinen och vätskan. Blanda allt till en smulig massa.
  4. Bred ut blandningen på plåten och torka i torkugn eller i vanlig ugn på lägsta värme. Öppna luckan emellanåt för att släppa ut fukt. Det tar 12-24 timmar. Rör om under tiden.
  5. Förvara granolan i en glasburk med tättslutande lock.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept