Pacos fisksoppa

Pacos fisksoppa
Foto: TV4

Pacos fisksoppa

Av: Josefin Ringbom

Från: Halv åtta hos mig

22 ingredienser

En variant på fisksoppa med smak av Karibien. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

  • 400 g räkor med skal
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 morot
  • 1 dl vitt vin
  • salt

Soppa

  • 2 msk olja
  • 3 tomater, grovt hackade
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 chilifrukt
  • 3 cm ingefära
  • 1 l fiskbuljong (se ovan)
  • 1 krm anis, mortlad
  • 0,5 apelsin
  • 1 dl grädde
  • 1 dl kokosmjölk
  • strösocker
  • salt
  • peppar
  • 500 g lax
  • 250 g broccoli
  • 2 dl sockerärtor

Gör så här

  1. Fiskbuljong: Koka upp vatten med räkskal från cirka 400 g räkor, 1 gul lök, 1 morot, 1 stänk vitt vin. Låt reducera till hälften. Smaksätt med salt. Sila och använd i soppan.
  2. Stek tomat, lök och vitlök i olja, tills tomaterna blir som en röra. Häll i finhackad chili, ingefära och saffran. Häll sedan i fiskbuljongen, vatten, anisfrön och lägg i apelsinhalvan, låt koka upp. Efter cirka 10-15 minuter, häll i grädde och kokosmjölk, Smacka av med salt, peppar och socker.
  3. Lägg ner lax, broccoli och sockerärtor 5 minuter innan soppan är klar och låt koka med 4-5 minuter