Västerbottenostkopp med vitlöktsfräst spenat och zuccinistrimlor toppad m chili- & hjortronchutney

Spröda flarn av västerbottenost fyllda med vitlöksfrästa grönsaker och chutney med chili och hjortron. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

24 november 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 påse riven västerbottensost
  • färsk spenat
  • zuccini, skuren i strimlor
  • vitlök (hackad)
  • olja, salt, peppar

Hjortonchutney:

  • 1 dl hjortron
  • 1 msk honung
  • chilipeppar, hackad (mängd beroende på styrka)
  • färsk basilika (hackad)
  • smaka av med salt

Gör så här

  1. En påse räcker till 4-5 koppar. Strö ut för en plätt i taget i stekpannan på hög värme och stek precis som en pannkaka tills den får lätt gyllenbruna kanter.
  2. Ta bort ostplätten från pannan och lägg den över en uppochnedvänd skål/glas för formning.
  3. Grönsaker: Fräs denna blandning lätt och lägg i ostskålarna.
  4. Hjortonchutney: Blanda och smaka av och lägg överst i ostkoppen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept