Moussefylld chokladcylinder med rårörda björnbär

8

Du behöver

Vit chokladmousse:

  • 2 st äggulor
  • 60 g sockerlag
  • 200 g vit choklad, Valhrona
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 msk crème fraiche

Karamell till dekoration:

  • 1 dl vatten
  • 200 g strösocker
  • 50 g glykos

Chokladcylinder:

  • 100 g mörk choklad

Rårörda björnbär:

  • 1 ask färska björnbär
  • 0,5 dl socker

Balsamicosyrup:

  • 1,5 dl balsamicovinäger, reserva

Gör så här

  1. Vit chokladmousse: Vispa äggulor och sockerlag (1 del socker + 1 del vatten kokas ner till hälften) under värmning tills temperaturen är 85°C. Smält chokladen och blanda ner den i äggsmeten. Vispa grädden lätt och vänd ner den. Kyl moussen och rör ner crème fraiche.
  2. Karamell till dekoration: Smält sockret i vattnet på svag värme. Öka värmen. Tillsätt glykos och koka under lock tills temperaturen är 155°C.
  3. Chokladcylinder: Smält chokladen. Pensla ut den på en overheadfilm. Skär ut remsor i önskad bredd. För ihop dem till en rundel. Använd gummisnodd för att hålla ihop cylindern. Ställ dem kallt att stelna. Lossa filmen försiktigt. Fyll chokladcylindrarna med moussen.
  4. Rårörda björnbär: Rör samman bär och socker.
  5. Balsamicosyrup: Reducera vinägern till hälften.
  6. Lägg upp alltsammans vackert och dekorera ev med färsk mynta.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept