Savoykålbakad urbenad lammsadel

Du behöver

  • 200 g lammfilé
  • 2 st kokta savoykålblad
  • 100 g kycklingfärs
  • 1 dl grädde
  • 1 msk hackade örter (basilika, bladpersilja & gräslök)
  • salt & peppar

Gör så här

  1. Mixa den kalla färsen med salt och peppar. Tillsätt grädden. Blanda färsen med de hackade örterna.
  2. Putsa ytterfiléerna helt fria från fett och hinnor. Salta och peppra samt bryn runt om. Stryk färsen på kålbladen, lägg lammfilé på och rulla ihop. Lägg köttrullen på folie och rulla in. Vrid sedan ändarna åt varsitt håll så att du fixerar köttet. Lägg köttet på ugnsgaller och baka 80 grader till en kärntemperatur av 55 grader.
  3. Ta ut köttet och ta bort folien. Låt vila i c:a 10 minuter innan rullen skärs upp.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept