Jordnötssoppa med kyckling

Jordnötssoppa med kyckling
Foto: TV4

Den här soppan är lika god varm som kall. Jordnötssmör och tomat sätter en fin smak på kycklingbuljongen. De kokta grönsakerna och kycklingen kan du servera vid sidan om i små skålar, så kan middagsgästerna ta mycket de vill ha.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kyckling
  • 1 gul lök
  • 2 medelstora morötter
  • 1 liter vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpepparkorn
  • 1 burk passerade tomater
  • 4-5 msk jordnötssmör
  • 2 krm finhackad röd spansk peppar
  • 0,5 dl vitt torrt vin

Gör så här

  1. Dela kycklingen i 4 bitar och skala löken och morötterna. Koka upp vattnet i en gryta. Lägg i kycklingbitar, grönsaker, salt och peppar. Lägg på locket och koka kycklingen i 45 minuter.
  2. Ta upp kycklingbitarna och grönsakerna ur buljongen. Vispa ut jordnötssmöret i lite av buljongen och blanda ner det och de passerade tomaterna i grytan. Krydda med chili och koka soppan utan lock i 15–20 minuter.
  3. Smaksätt soppan med vin, salt och peppar. Skär kycklingen och grönsakerna i små bitar och servera det till eller i soppan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept