Jordnötskaka

Jordnötskaka
Foto: TV4

En god kaka med jordnötssmak smakar gott att servera till en kopp kaffe eller te. Den här kakan gräddas i vattenbad i ugnen. Häll vatten i ugnens långpanna och ställ i kakformen. En mixer är till god hjälp när du ska baka den här kakan.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 150 g rostade, osaltade jordnötter
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • matfett att smörja med

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Mixa jordnötterna i en mixer och kör tills det är finmalt. Sätt till socker, mjölk och ägg. Mixa till en slät smet.
  2. Blanda majsmjöl, vetemjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt jordnötssmeten och rör tills allt är blandat.
  3. Smörj en ugnssäker form. Häll i smeten och täck formen med aluminiumfolie. Ställ formen i vattenbad i nedre delen av ugnen. Grädda kakan i 40–50 minuter. Låt kakan svalna och stjälp upp den. Pudra florsocker över före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept