Jordnötskaka från Botswana

Jordnötskaka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Jordnötskaka från Botswana

8 ingredienser

Receptet till den här kakan kommer från Botswana, där man serverar färsk frukt till. Det kan vara bananer, ananas eller mango. Ibland serveras den med honung till. Den här kakan gräddas i vattenbad i ugnen. Häll vatten i ugnens långpanna och ställ i kakformen. En mixer är till god hjälp när du ska baka den här kakan.

Ingredienser

portioner
  • 150 g jordnötter, rostade och osalta
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • matfett, att smörja med

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Mixa jordnötterna i en mixer och kör tills det är finmalt. Sätt till socker, mjölk och ägg. Mixa till en slät smet.
  2. Blanda majsmjöl, vetemjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt jordnötssmeten och rör tills allt är blandat.
  3. Smörj en ugnssäker form. Häll i smeten och täck formen med aluminiumfolie. Ställ formen i vattenbad i nedre delen av ugnen. Grädda kakan i 40–50 minuter. Låt kakan svalna och stjälp upp den. Skär i smala skivor före servering.