Jordgubbstarte med vit chokladganache

45 m
4
Jordgubbstarte med vit chokladganache
Foto: TV4

Inget skriker svensk sommar som en jordgubbstårta, eller skriker Florida som en strawberry cake. Testa den här varianten på krispig tartebotten toppad med vispad chokladganache och färska jordgubbar. Snabba grejer som tillsammans blir helt oemotståndliga!

30 januari 2017
45 m
4

Du behöver

Deg

  • 200 g smör
  • knappt 3 dl vetemjöl
  • 4 msk grädde
  • strösocker, till utbakning

Chokladganache

  • 4 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 2 tsk citronskal, rivet
  • 200 g vit choklad

Topping

  • 2-3 l jordgubbar, skivade

Gör så här

  1. Botten
    Hacka ihop smör och mjölet. Tillsätt grädde och arbeta ihop till en fast deg. Låt degen vila i kylen tills den blir fast och lätt.
  2. Kavla ut degen till ca 1 cm tjocklek i rikligt med strösocker på bordet så det kavlas in lite i degen.
  3. Kavla ut degen till en större rektangel ca 25 x 35 cm på ett bakplåtspapper och lägg den på en plåt.
  4. Grädda i 180 grader i ca 10-15 minuter tills den fått fin färg och ser spröd ut.
  5. Chokladganache
    Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
  6. Koka upp vispgrädden i en kastrull tillsammans med vaniljstång, frön och rivet citronskal.
  7. Grovhacka chokladen och lägg ner i en bunke. Häll över den varma grädden och chokladen smälta i grädden. Täck ytan med plastfolie och låt stå i kylen tills den blivit kall.
  8. Vispa ganachen till mousse lätt med en elvisp tills den blir fluffig och krämig.
  9. Servering
    Bred ut chokladganache på den bakade degen och dekorera med skivade jordgubbar
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept