Jordgubbsparfait med jordgubbssås

Jordgubbsparfait med jordgubbssås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Jordgubbsparfait med jordgubbssås

9 ingredienser

Fräsch, kall och skummig är den här desserten, som passar fint att servera en sommardag.

Ingredienser

portioner
  • 5 jordgubbar
  • 3 äggulor
  • 4 msk florsocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 dl jordgubbssaft, koncentrerad

Jordgubbssås:

  • 0,5 l jordgubbar
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk citron, pressad

Till dekoration:

  • stjärnanis

Gör så här

  1. Hacka jordgubbarna fint. Vispa äggulorna hårt med florsockret. Vispa grädden tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistensen. Blanda jordgubbar och jordgubbssaft i de vispade äggulorna. Blanda ner grädden i äggblandningen. Häll smeten i en form och frys i 5 timmar.
  2. Ta ut parfaiten och låt den tina i kylskåp i ca 15 minuter före servering. Lägg jordgubbarna i ett högt kärl med sockret och citronsaften. Mixa såsen fluffig med stavmixer.
  3. Skeda upp jordgubbssåsen i vackra glas. Toppa med parfait och dekorera med stjärnanis.