Jordgubbspaj med mandelbotten

Jordgubbspaj med mandelbotten
Foto: TV4

En vacker och mycket god jordgubbspaj med aprikos och mandelmassa, kan serveras med vispgrädde eller vaniljsås.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 150 g mandelmassa, grovriven
  • 1 st ägg
  • ca 1 liter jordgubbar
  • 1 burk aprikosmos- barnmat
  • mandelflis
  • Ugn: 200°

Gör så här

  1. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta ihop degen med vatten och lägg den i kylen 1 timma. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen. Rör ut mandelmassan med ägget och bred över. Grädda pajen 15-20 minuter.
  2. Låt pajen kallna och bred aprikosmos över. Lägg på jordgubbar. Rosta mandeln i torr stekpanna och strö över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept