Jordgubbspaj

Jordgubbspaj
Foto: Kjell B Persson

Jordgubsspaj är en riktig fullträff på sommaren! Här hittar du våra bästa recept på jordgubbspaj.

Jordgubbar på smäördeg eller jordgubbar i smulpaj, det finns mycket gott man kan göra. Kombinera jordgubbarna med limekräm eller len vaniljkräm i pajskalet och vips så har du sommarens godaste efterrättspaj!

Jordgubbspaj

Jordgubbar

Denna flytande version av den klassiska jordnötssmör- och syltsmörgåsen är en ren uppenbarelse! Den är lätt att göra och löjligt läcker. Jordgubbarna skapar en vacker, marmorerad effekt, medan limen bidrar med en fräsch twist. Det kanske verkar enklare att bara slänga ner jordgubbarna i mixern tillsammans med övriga ingredienser, men var vänlig och respektera lagren, det är de som tar den här milkshaken till nya höjder. /Green kitchen stories
WOW
Att vi bor i ett land med olika årstider innebär att vi under vintermånaderna nästan enbart har tillgång till importerade frukter och grönsaker. Därför ser vi alltid till att fylla frysen med massor av svenska bär så att vi åtminstone kan göra läckra smoothies året runt. Bär har låg sockerhalt, innehåller massor av antioxidanter (som skyddar våra celler från skador orsakade av fria radikaler) och är en av våra favoritingredienser, inte bara i smoothies. I den här smoothien använder vi helt enkelt en påse med blandade bär (oftast en blandning av jordgubbar, hallon, blåbär och svarta vinbär) tillsammans med en avokado för krämighet, ingefära för lite sting, apelsin som sötning och fänkål för sina nyttiga renande egenskaper. Men det betyder inte att den smakar nyttigt, bara väldigt fräscht! Du kan alltid tillsätta en banan om du föredrar en sötare smoothie. /Green kitchen stories