Jordgubbsmousse med hallonlikör

Jordgubbsmousse med hallonlikör
Foto: TV4

Jordgubbsmousse kan du laga av djupfrysta jordgubbar. Den syrliga hallonlikören ger en överraskande smakbrytning. Moussen behöver stå kallt i 2 timmar före servering.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g jordgubbar
  • 2 msk strösocker + 1/2 msk
  • 1 msk vatten
  • 1 blad gelatin
  • 1 äggvita
  • 0,5 msk hallonlikör
  • 3 dl vispgrädde
  • Till garnering:
  • ev färska jordgubbar

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten i ca 10 minuter. Tina jordgubbarna och vispa grädden lagom fast. Spar några jordgubbar till garnering, lägg resterande i en matberedare eller mixer och kör till puré tillsammans med sockret. Sila bort kärnorna och lägg purén i en skål.
  2. Vispa äggvitan med 2 msk socker till hårt skum. Smält gelatinet på svag värme och rör ner det i jordgubbspurén. Tillsätt citronsaft och hallonlikör. Rör ner den vispade grädden, äggvitan och häll i lite socker om det behövs.
  3. Lägg upp moussen i iskalla portionsglas och låt dem stå i kylskåp i 2 timmar. Garnera med några hela jordgubbar och citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept