Jordgubbsmaräng

Jordgubbsmaräng
Foto: TV4

När jordgubbarna är som mognast passar det bra att servera dem i en härlig maräng.

20 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st äggvitor
  • 1 krm salt
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl florsocker
  • kallt smör och vetemjöl till formen

Till servering:

  • vispgrädde
  • färska jordgubbar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 125°. Vispa äggvitorna med saltet till hårt skum med en nypa salt i. Droppa i citronsaften och vänd ner vaniljsockret tillsammans med florsockret.
  2. Smörj en tårtform med kallt smör och mjöla den. Fyll den med marängsmeten men se till att det blir en hålighet i mitten. Grädda marängen 40-50 minuter. Den måste vara helt torr när den lämnar ugnen. Lossa från formen och lägg att svalna på galler.
  3. Lägg upp den kalla marängen på ett serveringsfat och fyll med vispad grädde och jordgubbar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept