Jordgubbskaka

Jordgubbskaka
Foto: TV4

Det här är en kaka för dig som vill ha lite kakbotten och mycket bär. Servera som dessert eller till kaffet.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 150 g smör,rumstempererat
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • saften av 1 apelsin
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 l jordgubbar,färska

Till servering:

  • vispad grädde

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Rör samman matfett och socker. Tillsätt ägget. Rör ner apelsinsaft och mjölsorterna blandat med bakpulvret.
  2. Bre ut smeten i en smord och bröad form. Grädda i 12 minuter på nedersta falsen. Låt kakan svalna.
  3. Lägg på snoppade färska jordgubbar och servera med vispgrädde.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept