Jordgubbsfromage

Jordgubbsfromage
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Jordgubbsfromage

6 ingredienser

En dessert med mycket smak av sommar. Gör antingen en stor form eller fördela fromagen i vackra portionsglas.

Ingredienser

portioner
  • 1 l jordgubbar
  • 4 ägg, separera vita och gula
  • 2 dl strösocker
  • 1 citron, rivet skal av
  • 10 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Mixa jordgubbarna till mos. Spara några till garnering. Lägg gelatinbladen i lite vatten i 5 minuter. Fiska upp dem och smält dem på låg värme.
  2. Vispa äggulor och socker vitt. Tillsätt därefter citronskal och jordgubbsmos. Vispa var för sig grädde och äggvitor till hårt skum. Rör ner gelatinet i jordgubbsmoset, därefter grädden och sist äggvitorna.
  3. Slå fromagen i en form, täck med plastfilm och ställ den i kylen. Garnera med resterande jordgubbar när den har stelnat.