Jordgubbsfromage

Jordgubbsfromage
Foto: TV4

En dessert med mycket smak av sommar. Gör antingen en stor form eller fördela fromagen i vackra portionsglas.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 liter jordgubbar
  • 4 ägg, delade
  • 2 dl strösocker
  • rivet skal av 1 citron
  • 10 blad gelatin
  • 4 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Mixa jordgubbarna till mos. Spara några till garnering. Lägg gelatinbladen i lite vatten i 5 minuter. Fiska upp dem och smält dem på låg värme.
  2. Vispa äggulor och socker vitt. Tillsätt därefter citronskal och jordgubbsmos. Vispa var för sig grädde och äggvitor till hårt skum. Rör ner gelatinet i jordgubbsmoset, därefter grädden och sist äggvitorna.
  3. Slå fromagen i en form, täck med plastfilm och ställ den i kylen. Garnera med resterande jordgubbar när den har stelnat.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept