Jordgubbsflan

Jordgubbsflan
Foto: TV4

Gör skalet klart i förväg och fyll det strax före serveringen, så håller det sig fint knaprigt.

26 januari 2009
Visa mer
810

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl vatten
  • 3 dl vaniljkräm
  • ca 0,75 liter jordgubbar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta snabbt in vattnet och lägg degen i kylen en timme.
  2. Kavla ut degen, klä en pajform och nagga bottnen. Vik en folieremsa över kanten, så att inte degen glider ner. Grädda skalet klart mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt det svalna helt.
  3. Fyll det kalla pajskalet med vaniljkräm och täck med delade bär.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept