Jordgubbar, maräng, rostad vit choklad och myskmadra

Från Nyhetsmorgon

Somrig dessert med jordgubbsmousse, rostad vit choklad, hemgjorda maränger, färska jordgubbar och torkad myskmadra.

29 maj 2015
Visa mer
4

Du behöver

Enkel jordgubbsmousse

  • 300 g jordgubbar
  • 4 blad gelatin
  • 250 g vispgrädde

Rostad vit choklad

  • 100 g vit choklad

Maräng

  • 1 äggvita
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 dl oraffinerat socker

Servering

  • färska jordgubbar
  • torkad myskmadra

Gör så här

  1. Jordgubbsmousse
    Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Purea jordgubbarna.
  2. Värm lite av jordgubbspurén och lös upp gelatinet i den. Om du har en gräddsifon: Tillsätt resten av purén och vänd ner grädden. Ladda på gräddsifon och tillsätt en patron. Låt svalna helt i kylskåp och skaka sedan till önskad konsistens. Utan sifon: Alternativt lättvispas grädden och vänds ner i jordgubbspurén. Låt moussen "sätta sig" i kylskåp.
  3. Riv chokladen på den grova sidan av ett rivjärn och sprid ut på ett bakplåtspapper, rosta i ugn vid 175 grader, ca 15 minuter, tills den blivit gyllene i kanterna.
  4. Vispa samman äggvita och citronsaft, tillsätt sockret litet i taget och vispa tills marängen är styv och allt socker upplöst. Bred ut tunt på ett bakplåtspapper och torka i ugn på 100 grader i ca 1 timme.
  5. Anrätta och servera med färska jordgubbar och torkad myskmadra.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept