Jordärtskockspaj

Pröva den här pajen, även om du inte är van vid jordärtskockor. De har en mild och karakteristisk smak som passar fint i ett pajskal. Servera pajen som lunchrätt med en sallad eller på buffén.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 färdigköpta smördegsplattor
  • 200 g jordärtskockor (ca 8 st)
  • 1 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • klippt bladpersilja
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200° och tina smördegsplattorna. Kavla ut smördegen till 1 mm tjocklek. Klä små portionsformar eller en stor pajform med degen. Kläm fast en remsa aluminiumfolie utefter kanten på formarna, så att inte degen faller ner under gräddningen och nagga bottnarna med en gaffel. Förgrädda i 3-4 minuter. Ta bort folieremsorna.
  2. Skala, skölj och strimla jordärtskockorna. Koka strimlorna hastigt i lättsaltat vatten med smöret tillsatt. Låt svalna något. Knäck äggen i en bunke och blanda med grädde och bladpersilja. Krydda med salt och nymalen peppar.
  3. Fördela jordärtskocksstrimlorna i de förgräddade pajskalen och häll på äggblandningen. Grädda i 15-20 minuter eller tills fyllningen stannat.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept