Jordärtskocksoppa med äpple, tomat och räkor

Jordärtskocksoppa med äpple, tomat och räkor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Jordärtskocksoppa med äpple, tomat och räkor

16 ingredienser

Servera en len jordärskocksoppa! De små knölarna kan vara lite knepiga att skala, men det är väl värt besväret. Ragun med räkor ger lite tuggmotstånd.

Ingredienser

portioner
  • 400 g jordärtskocka
  • 1-2 potatisar
  • 6 dl buljong
  • 2 dl äppelcider
  • 2 dl grädde
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • vitpeppar

Ragu:

  • 50 g jordärtskocka
  • 1 tomat
  • 1 äpple
  • 15-20 räkor
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka timjan (eller dill)
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär jordärtskockor och potatis i mindre bitar. Koka dem mjuka i buljong och cider i en gryta. Tillsätt grädde.
  2. Mixa soppan slät och krydda med vinäger, salt och peppar.
  3. Ragu: Skala och tärna jordärtskockorna och tärna tomater och äpple. Skala räkorna och skär dem i mindre bitar. Fräs jordärtskockor, tomater, äpple och räkor i olivolja. Krydda med salt och peppar, timjan eller dill. Häll upp soppan och fördela ragun i tallrikarna.