Jordärtskocksoppa med äpple, tomat och räkor

Jordärtskocksoppa med äpple, tomat och räkor
Foto: TV4

Servera en len jordärskocksoppa! De små knölarna kan vara lite knepiga att skala, men det är väl värt besväret. Ragun med räkor ger lite tuggmotstånd.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g jordärdskockor
  • 1-2 potatisar
  • 6 dl buljong
  • 2 dl äppelcider
  • 2 dl grädde*
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och malen vitpeppar

Ragu:

  • 50 g jordärtskockor
  • 1 tomat
  • 1 äpple
  • 15-20 räkor
  • 2 msk olivolja
  • 1 knippa timjan eller dill
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär jordärtskockor och potatis i mindre bitar. Koka dem mjuka i buljong och cider i en gryta. Tillsätt grädde.
  2. Mixa soppan slät och krydda med vinäger, salt och peppar.
  3. Ragu: Skala och tärna jordärtskockorna och tärna tomater och äpple. Skala räkorna och skär dem i mindre bitar. Fräs jordärtskockor, tomater, äpple och räkor i olivolja. Krydda med salt och peppar, timjan eller dill. Häll upp soppan och fördela ragun i tallrikarna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept