Grön ärtsoppa med pepparrotscrème

25 min
4
Grön ärtsoppa med pepparrotscrème
Foto: TV4
25 min
4

Du behöver

Soppa

  • 1 st gul lök, skalad och hackad
  • 1 msk smör, smält
  • 500 g frysta gröna ärtor
  • 1+7 dl vatten
  • 0,5 dl torr vermouth
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 st hönsbuljongstärningar
  • 0,75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald

Pepparrotscrème

  • Riven pepparrot
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Fräs löken mjuk i smöret i en kastrull.
  2. Mixa ärtorna med 1 dl vatten.
  3. Häll vermouth, crème fraiche och resten av vattnet över löken och mixa.
  4. Smula i buljongtärningarna och koka upp.
  5. Blanda ner ärtmixen och smaka av den med salt och peppar.
  6. Koka upp före servering.
  7. Serveras med crème fraiche blandat med riven pepparrot efter smak.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept