Pannacotta med espresso och blåbär

6

Du behöver

  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 1,5 dl espressobönor
  • 1 kanelstång
  • 0,5 dl farinsocker
  • 2 kryddnejlikor
  • 8 dl grädde
  • 5 cl kahlua (likör)

Gör så här

  1. Lägg gelatinet i blöt. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg kaffebönor, kanelstång, farinsocker, nejlika, vaniljstång och frön och grädde i en kastrull. Låt det koka upp och ta kastrullen från plattan och låt det stå några minuter.
  2. Sila av kryddorna. Krama ur gelatinbladen och vispa ner i gräddblandningen tillsammans med likören.
  3. Häll upp i portionsglas och ställ kallt i några timmar innan serveringen.
  4. Dekorera med lätt sockrade vackra blåbär och lite skal av citron.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept