Örtpanerad renytterfilé med jordärtsgratäng

Du behöver

  • 500 g renytterfilé
  • 2 msk av vardera timjan, persilja och dragon
  • skal av 1 citron
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar
  • 400 g jordärtskockor
  • 1 schalottenlök
  • 2 dl kantareller
  • smör till stekning
  • 2 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl västerbottenost

Gör så här

  1. Renytterfilén:
  2. Finhacka det gröna och blanda med citronskal, vitlök, salt och peppar. Gnid in filén med blandningen. Stek i medelvarm torr panna runt om i ca 10 minuter. Lägg i folie i 10 minuter.
  3. Gratängen:
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Skala och skiva jordärtskockorna. Finhacka löken och skiva svampen. Fräs löken och svampen i rikligt med smör. Tillsätt skockor, grädde och mjölk. Låt puttra i ca 20 minuter. Häll upp i portionsformar och strö över ost. Gratinera tills osten är gyllengul.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept