Halstrad lax med rostade grönsaker i ingefärsgrädde

Halstrad lax med rostade grönsaker i ingefärsgrädde
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Halstrad lax med ingefära, så snabbt, lätt och gott!

Serveras med ris eller nudlar, eller bara som den är.

15 februari 2010
Visa mer

Du behöver

  • 600 g lax
  • 8 st champinjoner
  • 4 st sticklök
  • 1 st broccoli
  • 0,5 msk riven ingefära
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 st lime
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Om du är väldigt hungrig, koka lite ris eller nudlar till.
  2. Skiva den färska laxen. De ska var ca fem millimeter tjocka skivor.
  3. Smöj en ungsfast form med olivolja och lägg alla skivorna i botten.
  4. Laxskivorna ska sedan snabbrimmas. Strö socker, salt och pppar över laxen. Ställ den åt sidan medan den rimmas.
  5. Slå upp grädden i en varm kastrull och låt den koka upp.
  6. Skala ingefäran och riv den.
  7. Tillsammans med lite limeskal, rör du ner ingefäran i den kokande grädden och låt det koka tillsammans.
  8. Slå sedan all grädde över den rimmade laxen i den ugnsfasta formen.
  9. Stek grönsakerna tillsammans med olivolja. Skär broccolin i mindre buketter, skiva sticklöken och champinjonerna i klyftor. Smaka av med salt.
  10. Sprid ut grönsakerna över laxen. In i ugnen i ca 5 min på 150 grader.
  11. Servera tillsamman med ris, nudlar eller som den är.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept