Rimmad glaserad renbringa med pepparrotscreme och lättrökt rödbeta

4

Du behöver

  • 1 kg rimmad renbringa
  • 2 st skalade lökar
  • 2 st skalade morötter
  • 1 tsk ättika
  • agar
  • smör
  • 4 skalade potatisar
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 msk skalad och riven pepparrot
  • 4 st rödbetor

Gör så här

  1. Skär lök och morot i bitar. Koka med renbringan i vatten i ca 2 timmar eller tills bringan är helt mjuk. Låt kallna i buljongen.
  2. Plocka bringan i fina strimlor. Koka ihop buljongen så att det blir en kraftig smak. Tillsätt eventuellt lite salt. Blanda det plockade köttet med buljongen och koka upp. .
  3. Tillsätt ½ msk agar för att binda vätskan. Pressa i form. När det kallnat så skär fina portionsbitar och stek dom i smör och pensla med den överblivna buljongen smaksatt med peppar och smör
  4. Koka potatisen och passera den. Blanda med cremefraiche och pepparot. Smaka av med salt. Koka rödbetorna hela med mycket salt. Koka tills dom är genommjuka och skala dom sedan. Placera rödbetorna i en abu-rök och låt stå i 2 timmar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept