Savannens läckerhet

4

Du behöver

  • 4 st små sötpotatisar
  • 1 st purjolök
  • 8 st gula små tomater
  • lite smör att steka i
  • 24 st tigerräkor
  • lite olivolja att halstra i
  • 2 dl grädde
  • 1 st liten ingefära, skivad med skalet kvar
  • 10 st kardemummakorn
  • salt och nymalen vitpeppar
  • lite färsk oregano till garnering

Gör så här

  1. Tvätta potatisarna och skär dem i cm-tjocka skivor. Stek dem i smör och salta på dem. Skär purjolöken i tjocka skivor, halvera tomaterna och värm det hela i lite smör. Smaka av med salt och vitpeppar.
  2. Låt grädde, ingefära och kardemumma sjuda på svag värme i 10 minuter. Salta efter smak.
  3. Skala tigerräkorna men spara stjärtskalen för utseendets skull. Halstra dem i olivolja och krydda med salt och vitpeppar.
  4. Vid serveringen, lägg potatisskivor diagonalt över tallriken, placera tigerräkorna ovanpå och tomat- och purjoblandningen vid sidan. Skeda över såsen och garnera med oregano.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept