Mussel- och laxragu med spenatpasta och brödkrutonger

4

Du behöver

  • 1 kg blåmusslor, sköljda och skrapade
  • 0,5 dl vitt vin
  • 3 st sardeller, hackade
  • 400 g lax, i bitar
  • 8 st salladslökar, delade i bitar
  • 2 dl grädde
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 100 g spenatpasta
  • 2 st minibaguetter
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Koka musslorna i vinet smaksatt med sardeller. Ta upp musslorna när de har öppnat sig (tar ett par min) och koka laxbitarna i musselspadet.
  2. Koka lökbitarna mjuka i grädden, tillsätt musselspad och lax och lägg ner musslorna så att de blir varma. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Tillbehör: Koka pastan enl anvisning. Skiva brödet och rosta det i ugn.
  4. Vid serveringen, lägg upp pastan med mussel- och laxragun ovanpå i djupa tallrikar. Toppa med brödkrutonger och färsk koriander.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept