Halstrad röding med örtsaltat smör, färskpotatis med inlagd gurka, rödlök och dill

4

Du behöver

  • 4 st rödingfileér
  • blandade örter
  • flingsalt
  • smör
  • 12 st färskpotatisar
  • 0,5 st gurka
  • 3 dl 123-lag
  • 1 tunt skivad rödlök
  • 0,5 dl plockad dill
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva gurkan tunt och blanda med 123-lagen. Låt stå i 1 timme. Häll av gurkan.
  2. Koka färskpotatis med salt. Låt svalna. Dela potatisarna och blanda med gurkan, löken och dillen. Smaka av med lite svartpeppar.
  3. . Skär snitt i rödingens skinn och stek den i smör så att det blir en knaprig yta. Oftast behöver man inte vända fisken men om den är för röd så stek lite på andra sidan med.
  4. Temperera smör så att det blir bredbart. Hacka örter och flingsalt tillsammans. Bred smöret på den nystekta rödingen och strö örtsaltet på.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept