Parmesanbakad kalv med pastasallad, svartpeppar, grönsaker samt tomatsås

4

Du behöver

  • Kött:
  • 600 g kalvrostbiff
  • 3 ägg
  • 1 dl mjöl
  • 2 dl riven parmesan
  • Pasta:
  • 8 dl kokt pasta
  • 1,5 dl grädde
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 paprika, i bitar
  • 0,5 purjolök, i bitar
  • 8 champinjoner, delade
  • 1 rödlök, skuren i båtar

Sås:

  • 6 tomater, i bitar
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 gul lök, hackad

Gör så här

  1. Skär köttet i skivor. Salta och panera i mjöl. Blanda hela ägg och riven parmesan. Doppa köttet i parmesansmeten och stek gyllenbrunt i smör.
  2. Fräs grönsakerna i smör. Slå på grädden och smaksätt med svartpepparn.
  3. Blanda med pastan.
  4. Sås:
  5. Fräs den gula löken i olivoljan och tillsätt tomaterna. Koka till en sås. Mixa, sila och smaka upp med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept