Lutfisk

4

Du behöver

Gör så här

  1. Koka lutfisken enligt anvisning på paketet
  2. Vit sås:
  3. Lika delar grädde creme fraiche och sås
  4. Salt
  5. Blanda i kryddblandning gjord av fänkålsfrö, bruna senapsfrön, svartpeppar och kryddpeppar
  6. Mos:
  7. Kokt potatis blandas med stekt bacon, skivad lök, gröna ärtor, lite smör och mjölk
  8. * Lutfiskfritter med enbärsdipp
  9. Koka tunna skivot av lutfisk i smör
  10. Låt rinna av och blanda sedan med vitt bröd, ägg, creme fraiche, salladslök och chili
  11. Låt smeten dra forma sedan bollar
  12. Dubbelpanera bollarna i mjöl, ägg och ströbröd
  13. Fritera
  14. Enbärsdipp
  15. Blanda majonnäs tillsammans med kryddblandning av enbär, kryddpeppar, ingefära, vitlök, färsk korriander, blekselleri, gul lök och grön chili.
  16. Späd med japansk soja
  17. * Escabeche
  18. Rosta currypulver, saffran, stjärnanis, fänkålsfrö, svartpeppar, ingefära, chili och gul lök i matolja
  19. Tillsätt vit vinäger, mixa och sila och koka upp och slåm sedan över tunt skivad rå lutfisk
  20. Lägg i en form i ugn 150 grader i 10 minuter
  21. Låt kallna
  22. Gör en sallad av färska örter, tomat och lök
  23. Använda såsen som legat över fisken som en dressing till sallade
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept