Kokt rimmad marinerad torsk samt ljummen sallad med limedressing

4

Du behöver

  • 600 g torskrygg
  • 1 msk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk socker
  • lite vatten
  • 10 kokta potatisar
  • 8 sparrisar
  • 2 rödlökar
  • 2 inlagda paprikor

Limedressing:

  • 1 äggula
  • 1 msk senap
  • 2 msk vatten
  • 5 msk olivolja
  • 1 lime, saft och skal
  • 0,5 chili
  • 0,17 kinesisk vitlök, eller 1 vitlöksklyfta
  • blandad sallad, t ex rosso, ruccola

Gör så här

  1. Rimma torsken: gnid in socker, salt och peppar. Med en skvätt vatten går det lättare. Låt fisken ligga en timme.
  2. Skär av knoppen på sparrisen och dela potatisen.
  3. Häll olja i en varm panna. Lägg i sparris och potatis.
  4. Fortsätt med den inlagda paprikan. Skala och skiva rödlöken och lägg även den i pannan. Salta och peppra.
  5. Medan det fräser en stund till, tillred limedressing:
  6. Häll äggula i en liten skål, fortsätt med senap och vatten. Vispa och tillsätt under tiden oljan – lite i taget. Riv i vitlök. Pressa i limesaft och riv i limeskal (akta er för det vita, det är beskt). Dela på chili och gröp ur kärnorna med en potatisskalare och skiva chilin i små rundlar. Häll chilin i skålen och vispa runt lite till. Limedressingen är klar.
  7. Dra av pannan (om ni inte redan gjort det) – det passar bra att servera salladen ljummen.
  8. Ånga torsken i 10 min. Om ni inte har ångmöjligheter, så sätt in i ugn på 150 grader med ett vattenbad under.
  9. Precis innan servering kan man pensla på lite av paprikalagen på fisken. Gott!
  10. Servera fisken med den ljumma salladen, dressingen samt t ex lite rosso och ruccola.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept